More

  Comisia de Informații a luat la întrebări Facebook

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Comisia de Informații a luat la întrebări Facebook.

  Facebook nu a avut multe răspunsuri.

  Comisia de Informații a Camerei Reprezentanților a SUA s-a întâlnit joi cu unii dintre cei mai importanți oficiali de la Facebook, Twitter și YouTube. Tema audierii virtuale a fost securitatea electorală și interferența străină înainte de alegerile din 2020. Facebook, a devenit ținta principală. Asta deși parlamentarii au presat toți oficialii prezenți asupra eforturile lor de a combate interferențele electorale,.

  Comisia de Informații a luat la întrebări Facebook

  Una dintre cele mai controversate probleme discutate nu a fost eforturile Facebook de a combate amenințările de securitate, ci algoritmii săi. În urma unui raport recent publicat de Wall Street Journal, membrii Congresului au rugat Facebook să explice exact cum funcționează algoritmii săi . Șeful politicii de securitate cibernetică a companiei, Nathaniel Gleicher, nu a avut multe răspunsuri.

  „Sunt îngrijorat din cauza unei probleme pe care am ridicat-o în 2017 și, în mod repetat, de atunci.”, a spus reprezentantul Adam Schiff.

  „Sunt îngrijorat dacă platformele de socializare precum YouTube, Facebook, Instagram și altele, optimizează, în mod înțelept sau altfel, conținut extrem. Aceste tehnologii sunt concepute pentru a-i angaja pe utilizatori și a-i aduce înapoi. Asta este ceea ce ne desparte și îi izolează pe americani în silozurile informaționale. ”

  Ulterior, Rep. Jim Himes l-a întrebat pe Gleicher ce face Facebook pentru a combate polarizarea. Mai ales având în vedere implicațiile potențiale de securitate. Acesta a menționat, de asemenea, cu cât Facebook este mai polarizat, cu atât este mai ușor pentru alte țări să exploateze acele diviziuni pentru propriul câștig.

  Dacă fiecare gospodărie americană este plină de gaze toxice și explozive, așa cum cred eu că este azi, nu este nevoie decât de un chibrit din Rusia sau din Iran sau din Coreea de Nord sau din China pentru a declanșa o conflagrație.”, a spus Himes.

  „Am fost foarte tulburat de aparenta dorință a Facebook de a accepta într-un mod foarte public și specific faptul că algoritmul său. Ceea ce mă preocupă, în ceea ce privește securitatea acestei țări este că algoritmul său promovează polarizarea, diviziune și mânie. „

  Comisia de Informații a luat la întrebări Facebook

  Gleicher a răspuns că Facebook a înțeles că utilizatorii săi nu doresc să vadă clickbait și alte tipuri de postări „divizive”. „Nu vor să vadă clickbait, nu vor să vadă tipul de conținut divizibil pe care îl descrii.” Gleicher a susținut eforturile Facebook de a elimina clickbait și „a-și reorienta” Feed-ul  în jurul postărilor de la prieteni și familie.

  Explicația nu a fost de ajuns pentru Himes.

  „Pur și simplu nu rezonezi cu mine”, a spus el

  Gleicher a încercat mai târziu să clarifice. „Cu siguranță, oamenii sunt atrași de clickbait, sunt atrași de conținut exploziv”, a spus el. „Oamenii nu doresc o platformă sau o experiență care este doar clickbait. Vor face clic pe ea dacă o văd, dar nu vor să îi acorde prioritate. Nu doresc ca timpul lor să fie atras în asta. ”

  Atât Schiff cât și Eric Swalwell au făcut presiuni la Facebook pentru a explica mai bine modul în care algoritmii săi prioritizează și clasează diferite tipuri de conținut. Dar și impactul pe care aceste decizii îl au asupra utilizatorilor. Gleicher a fost de acord că „transparența este importantă”, dar nu a oferit specificații.

  „Algoritmii despre care vorbim, procesul de luare a deciziilor despre care vorbim este incredibil de complex.”, a spus Gleicher. „Afișarea informațiilor într-un mod consumabil și semnificativ, este extrem de importantă, deoarece este foarte ușor să tragi concluzii.”

  Interesul reînnoit pentru algoritmii Facebook vine pe măsură ce compania se confruntă cu mai multe verificări asupra politicilor sale de moderare a conținutului. DJ a propus o serie de modificări care să reducă protecțiile legale oferite Facebook și altor platforme în temeiul secțiunii 230 din CDA.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.