More

  Probleme Samsung Galaxy S10 – De la exterior la interior

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung Galaxy S10 s-a lansat în România pe 7 martie 2019. Desigur, e prea devreme pentru a vorbi despre reparația acestei serii de telefoane. Totuși, am zis că ar fi util să trecem în revistă o serie de probleme Samsung Galaxy S10. Sau mai bine spus, de provocări când vine vorba de repararea produsului.

  De la Galaxy S6 încoace, telefoanele producătorului sunt din ce în ce mai greu de reparat de firme neautorizate. Dacă înainte era destul de ieftin să schimbi o mufă de încărcare, cu S10 lucrurile se complică. Dacă prin 2014 – 2015 încă mai puteai schimba bateriile detașabile, în prezent nu mai poți face asta.

  Nu am desfăcut până acum un Samsung Galaxy S10. Dar a făcut asta JerryRigEverything. De la el am aflat seria de probleme Samsung Galaxy S10. Sau cel puțin ipotetic vorbind. Dar haide să o luăm punctual.

  Rezistență display Samsung Galaxy S10

  Jerry a făcut testul de rezistență al display-ului. Îl puteți vedea în videoclipul de la finalul articolului. Ne interesează, dar deja știm că în funcție de fiecare utilizator în parte, uzura poate fi mai mică sau mai mare. Spre exemplu, eu țin atât de bine la telefoane, încât atunci când le vând sunt aproape noi.

  Le protejez cu folie de protecție pentru display. Am cel puțin 3 huse de protecție, pentru diferite situații. Pentru când merg la un eveniment, plec în vacanță sau nu am niciun buzunar în care să transport telefonul. În ultima situație, port telefonul în Clear Cover.

  Dar zic să vorbesc mai departe despre ceea ce numim ”probleme Samsung Galaxy S10”.

  Samsung Galaxy S10 se desface destul de greu. Iar riscurile să spargi display-ul sunt destul de ridicate. Asta dacă nu ai intrumentele necesare să faci asta, cuptorul și toate cele. Am văzut care sunt pașii să schimbi un display când am fost cu Note8 în Samsung Customer Service Plaza.

  La interior, Samsung Galaxy S10 nu mai seamănă cu niciun alt telefon Galaxy.

  Probleme Samsung Galaxy S10 – Senzorul ultra-sonic e lipit de display

  Singurele elemente lipite de display sunt senzorul de amprentă ultra-sonic și circuitul acestuia. Dacă circuitul se desprinde ușor, scannerul în sine este lipit etanș de display. Nu ai nicio șansă să îl desprinzi!

  Ceea ce înseamnă că dacă se defectează, trebuie să schimbi la pachet și display-ul. Cum funcționează acest senzor și cum transmite unde prin sticlă, am vorbit cu Mark Notton în interviul de la MWC 2019. Este o tehnologie grozavă și după cum am mai spus – inovația costă!

  Dacă senzorul este lipit etanș de display, șansele ca el să se strice pot fi din 2 motive. Fie în urma unui șoc mecanic, dacă spargi display-ul în acea zonă. Fie în urma unei defecțiuni de fabricație. Desigur, despre acest subiect trebuie să vorbim cu tehnicienii autorizați Samsung și o să revenim cu detalii.

  Dar, dacă e un defect de fabricație, telefonul se repară în garanția producătorului. Dacă e un defect în urma unui șoc mecanic, plătești oricum reparația, indiferent de ce se defectează.

  Reamintesc cu această ocazie asigurarea Samsung Care Plus. Cu ajutorul acesteia, indiferent de problemele telefonului, reparațiile vor fi mult mai ieftine.

  Abonamentul de asigurare Samsung Mobile Care are un preț recomandat de 599.99 lei în avans pentru cei 2 ani sau 29.99 lei / lună timp de 2 ani. Toate detaliile le găsiți în articolul dedicat.

  Probleme Samsung Galaxy S10 – Mufa de încărcare Type -C este lipită de placa de bază

  O altă provocare pe care o remarcăm la interiorul S10 este mufa de încărcare Type-C. Aceasta nu mai vine ca piesă de sine stătătoare, pe care o poți schimba pentru suma de 80 – 100 lei. Fiind lipită de placa de bază a telefonului S10, se schimbă împreună cu placa de bază.

  Acum, rămâne să aflăm dacă vorbim despre un cost foarte mare de reparație. Recent, mi-am schimbat mufa Type-C pe Note9. Dar pentru că a fost un defect de fabricație, reparația a fost acoperită de garanție.

  Cred că vor fi puține situațiile în care mufa de încărcare se va strica. Fie că e din cauza utilizatorului, fie pentru că e o un defect din fabrică.

  Dacă e defect din fabrică, sigur Samsung o va rezolva fără costuri suplimentare. Dacă e problemă ce ține de o utilizare defectuoasă, vom vedea cât de mult va costa reparația.

  Pentru orice eventualitate, dacă ați plătit peste 1000 euro pentru S10, zic să vă gândiți și la o asigurare. V-ar putea scăpa de mari bătăi de cap.

  Probleme Samsung Galaxy S10 – Bateria este lipită de capacul spate al Galaxy S10

  Bateria S10 este lipită de capacul spate al telefonului. De regulă, dacă se defectează în perioada garanției, aceasta este schimbată gratuit. Desigur, să nu fie vorba despre un șoc mecanic la mijloc sau despre o utilizare defectuoasă.

  Dacă se strică în afara garanției, plătești pentru reparație. Asta nu înseamnă că plătești și capacul spate. La Note8, spre exemplu, când și-a schimbat Cristi display-ul, bateria a fost schimbată gratuit de Samsung.

  Dacă îți spargi capacul spate la S10, cel mai probabil Samsung va schimba gratuit bateria.

  Probleme Samsung Galaxy S10 – Placa de bază este lipită tot de capacul spate al S10

  De placa de bază sunt prinse și cele 3 camere ale telefonului. Dar acestea se detașează destul de ușor și pot fi înlocuite fără prea multe complicații.

  Placa de bază poate să cedeze în urma unui șoc mecanic. Dar în egală măsură, poate fi vorba despre un defect de fabricație. Desigur, cazurile cu defect din fabrică sunt rare. Dar diagnosticul este stabilit atunci când mergeți cu telefonul în service.

  Sunt o serie de pași prin care este verificat telefonul. Dacă sunt urme de șoc mecanic, precum zgârieturi sau colțuri înfundate, vă puteți aștepta la o reparație neacoperită de garanție.

  Nu recomandăm repararea telefonului Samsung Galaxy S10 la service-uri neautorizate

  Nu recomandam asta nici pentru restul telefoanelor Galaxy. Nu recomandăm nici pentru S10. Mai ales pentru că vorbim despre un telefon și mai bine capsulat decât predecesoarele.

  Dacă o să urmăriți și voi videoclipul lui JerryRigEverything, o să înțelegeți că e destul de complicat să repari un S10.

  Dacă nu știi să îl desfaci sau dacă nu dezlipești corect piesă cu piesă, șansele sunt foarte mari să îi dai daună totală.

  Mai bine apelezi la persoanele autorizate să repare un astfel de telefon. Cum de altfel, mai bine folosești telefonul în husă de protecție. Ca să nu mai spun din nou – să îți faci o asigurare.

  O să mai vorbim cu siguranță despre noua serie Samsung Galaxy S10. Cum de altfel, vom vedea dacă sunt fondate aceste probleme Samsung Galaxy S10 sau nu.

  Aștept să ne scrieți în comentarii dacă v-ați cumpărat noul telefon. De asemenea, cum îl protejați și ce recomandări aveți pentru ceilalți utilizatori.

  O problemă cu display-ul provocată de utilizator

  Pe final, aș vrea să aduc în atenția voastră un accident care se întâmplă tot mai frecvent la telefoane. Nu neapărat la Samsung, ci la orice altă marcă. Este vorba despre crăparea display-ului pe interior.

  În funcție de unde ții telefonul când nu îl utilizezi, poți să îi afectezi display-ul. Spre exemplu, dacă îl ții în buzunarul de la spate, exerciți presiune constantă pe acesta. Această presiune, coroborată cu un șoc termic, poate duce la spargerea display-ului pe interior. Auzisem despre acest tip de accident, iar de curând am și asistat la o astfel de situație.

  Recomandarea noastră este să NU MAI TRANSPORTAȚI TELEFOANELE ÎN BUZUNARUL DE LA SPATE! Nu vă mai așezați pe telefoane. Aveți grijă să nu exercitați presiune pe display. Această utilizare defectuoasă poate duce la costuri de reparație neprevăzute și considerabile.

  Gândiți-vă la faptul că cu cât sunt mai inovative telefoanele, cu atât sunt mai scumpe de reparat. Reduceți riscurile șocurilor mecanice printr-o utilizare atentă. Altminteri, să nu vă uimească dacă la service vi se spune că display-ul telefonului s-a spart pe interior din vina voastră. Așadar, preveniți și protejați!

  JerryRigEverything desface noul Samsung Galaxy S10

  ABONEAZĂ-TE LA YOUTUBE NOOBZ

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.